070 - 3650808
info@perflexi.nl
Slide background

Van ZZP naar ZAP

Met ons als partner wordt alles goed geregeld en blijft u zelfstandig en flexibel!

Er is momenteel veel te doen rondom ZZP. Ooit heeft de ZZP-er een keuze gemaakt om als ondernemer aan de slag te gaan. De ZZP-er heeft gekozen voor een flexibele werkrelatie met opdrachtgevers en zal zelf in zijn sociale zekerheid moeten voorzien. Dit betekent concreet dat de ZZP-er (bijna) geen rechten kan ontlenen aan het publieke stelsel van de sociale zekerheid. De ZZP-er zal zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten afsluiten en ook zelf zijn pensioen opbouwen. De ervaring leert dat dit door de ZZP-er niet meteen wordt gedaan maar later óf, misschien erger nog, helemaal niet.

Ook kan de ZZP-er te maken krijgen met een periode zonder opdracht. Een werknemer kan dan (eventueel) aanspraak maken op een WW-uitkering (26 wekeneis). De ZZP-er zal deze periode moeten overbruggen door middel van op te bouwen reserves.

Bij het aangaan van een financiering (bijvoorbeeld Hypotheek) zal de ZZP-er tegen de nodige problemen aanlopen! Veelal kijkt de bank naar het inkomen van de afgelopen drie jaar, hetgeen lastig is als je pas één of twee jaar als ZZP-er werkzaam bent.

PERFLEXI_illustratie_HOME

ZZP veranderen in Zelfstandig Als Personeel (ZAP)!

De ZAP-er gaat via een Payroll-bedrijf werken voor de opdrachtgever en komt daarmee dan direct in loondienst, waardoor het mes dan aan twee kanten gaat snijden.

De werknemer is verzekerd van pensioen, ziekteverzuim en bij geen werk eventueel een WW-uitkering (26 wekeneis), hij krijgt de vakantiedagen die hij opbouwt ook uitgekeerd alsmede de erkende feestdagen. Omdat de werknemer een inkomen geniet uit loondienst heeft dat ook weer voordelen bij een financieringsaanvraag. Daarnaast is de opdrachtgever verzekerd van juiste afdrachten en het niet hoeven te toetsen voor de VAR en BGL.

De ZAP-er is dan nog steeds zelfstandig, immers is en blijft hij flexibel. De ZAP-er kan zelf met de opdrachtgever een tarief afspreken en eventuele bonusregelingen. Voor de opdrachtgever geldt natuurlijk ook flexibiliteit en zekerheid!

Maar, hoe zit het dan met de verdiensten?

Wij hebben berekend wat het netto-verschil zou zijn als U als ZZP-er op jaarbasis verdient met een gesteld tarief ten opzichte van hetgeen u zou verdienen als u uzelf laat verlonen via Perflexi Payrolling. Dit verschil bedraagt over een heel jaar (netto) inkomen waardoor u in loondienst een lager nettoloon overhoudt. Echter voor dit bedrag bent U verzekerd voor de sociale zekerheid (WW, ZW, WAO) en wordt ook het pensioen opgebouwd. Prettige bijkomstigheid is ook dat de ZZP-er geen administratieve verplichten meer heeft, bijvoorbeeld facturen maken, debiteurenbeheer, aangiften omzetbelasting etc.

Concreet betekent dit dus dat indien u ziek bent krijgt doorbetaald (91% 1e jaar, 80% 2e jaar) en bij geen opdracht (dus werkloosheid) een WW-uitkering krijgt. (hier geldt wel de 26-weken eis)

(De berekeningen zijn gemaakt binnen een aantal randvoorwaarden om goed te kunnen vergelijken. Er wordt uitgegaan dat de zzp-er een vergelijkbare arbeidsongeschiktheidsverzekering en 12% pensioen opbouw heeft, en in een kalender jaar 227dgn van 8 uur door de ZZP-er wordt gefactureerd.)

Meer informatie?

Bent u een ZZP-er óf een opdrachtgever die met ZZP-ers werkt en bent u verder geïnteresseerd in ZAP? Wilt u als opdrachtgever minder risico lopen? Wilt u als ZZP-er zekerheid van inkomen voor nu en later? Neemt u voor meer informatie contact op met Perflexi.

Vragen of meer informatie?!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of heeft u nog specifieke vragen of extra informatie nodig? Neem dan direct contact met ons op via het telefoonnummer rechts of stuur ons een email via het contactformulier onderin. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk beantwoorden.

070 – 3650808