+31 252 74 51 38
info@perflexi.nl

Kennismigrant naar Nederland halen?

Tekort aan geschoold personeel in bepaalde sectoren is groot.
Perflexi maakt het eenvoudiger om kennismigranten naar Nederland te halen.

PERFLEXI_illustratie_HOME

Met de term kennismigranten worden hoogopgeleide personen bedoeld met een nationaliteit buiten de Europese Unie/ Europese Economische Ruimte (EU/ EER).

Om hoogopgeleide kennismigranten in dienst te kunnen nemen moet uw organisatie erkend zijn als referent door de Immigratie en Naturalisatie dienst (IND). Deze procedure is kostbaar, complex en tijdrovend.

Perflexi is erkend referent

Perflexi is erkend als referent door de IND en als zodanig opgenomen in het openbare register erkende referenten (nummer 6023.4806).

Als erkend referent zorgt Perflexi ervoor dat het dossier van de kennismigrant compleet is, en controleert dat de kennismigrant met zorg is geselecteerd. Wij verzorgen de volledige aanvraagprocedure, tot aan de visum die nodig is om Nederland in te reizen. Deze aanvraagprocedure duurt gemiddeld tussen de 2-4 weken. De kennismigrant komt in dienst van Perflexi en wordt exclusief bij u geplaatst.

De kennismigrant moet een nationaliteit hebben van buiten de EU/ EER.

Onder de Europese unie en Europese Economische ruimte vallen de volgende landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Een kennismigrant met een nationaliteit buiten de EU/ EER heeft een tewerkstelling -en verblijfsvergunning nodig. Deze vergunningaanvragen verlopen via de IND.

Voor kennismigranten geldt een minimale looneis

Ieder jaar wordt de norm van het minimale duurzame inkomen bijgesteld door de IND. Voor het jaar 2019 is de norm als volgt:

Kennismigranten van 30 jaar of ouder dienen een bruto maandsalaris van € 4.500 (exclusief 8% vakantietoeslag) te verdienen. Dat komt neer op een bruto jaarloon van tenminste € 58.320,- (inclusief 8% vakantietoeslag).

Voor kennismigranten jonger dan 30 jaar geldt een salarisdrempel van € 3.299 (exclusief 8% vakantietoeslag) bruto per maand. Dat is bruto € 42.755,04 (inclusief 8% vakantietoeslag) op jaarbasis.

Vragen of meer informatie?!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of heeft u nog specifieke vragen of extra informatie nodig? Neem dan direct contact met ons op via het telefoonnummer rechts of stuur ons een email via het contactformulier onderin. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk beantwoorden.

+ 31 252 74 51 38